Aktiviteter för möhippa

Möhippan var traditionellt en mycket lugn tillställning. Innan kvinnan uppnådde en mer jämställd roll i samhället kunde till exempel ”möhippan” bestå av att brudens väninnor överräckte en bukett med köksredskap som hon skulle behöva i sitt nya liv som husmor. Numera är möhippan lika mycket en fest och speciell dag som svensexan är. För brudens vänner gäller det därför att hitta en rolig aktivitet som alla i sällskapet kan delta i, och som passar bruden.

En perfekt aktivitet för ett gäng tjejer är att tillbringa en dag på ett spa och bli ompysslade eller bara slappna av. Många spaanläggningar och badhus med spaavdelningar har möjlighet att boka in sällskap för exempelvis några timmar i en privat relaxavdelning eller gruppbehandlingar. De exakta villkoren varierar naturligtvis från spa till spa – vissa tillåter till exempel alkohol i sina lokaler och andra inte. Om ni planerar att fira med champagne kan det därför vara bra att kontrollera om det går bra eller inte innan ni bokar.Aktiviteter för möhippa 2

För den mer aktiva bruden som ska ha sin möhippa i Stockholm kan Äventyrsbanan erbjuda flera aktiviteter. En rolig aktivitet som alla i sällskapet kan delta i är en höghöjdsbana. De finns i flera olika varianter som är olika höga och som kräver olika mycket fysisk styrka. Det kan vara svårt att välja en bana som gör alla nöjda, men det är bättre att välja en lite lägre bana om det finns höjdrädda i gruppen – tänk på att det blir roligare ju fler som kan vara med! Vill man ge bruden en extra upplevelse kan man också boka andra aktiviteter i samband med höghöjdsbanan, som ett trapetshopp eller en tur med en ziplina.

En aktivitet som passar bra för bruden som vill leva ut sina aggressioner innan bröllopet är paintball. Om det istället är väninnorna som vill leva ut sina aggressioner mot bruden erbjuder vissa paintballbanor en särskild aktivitet som kallas för kaninjakt, då bruden får iklä sig en rosa kanindräkt (istället för den sedvanliga kamouflagefärgade uniformen) och försöka hålla sig undan alla ”jägare”.

Det viktigaste på en möhippa är att alla har roligt. Om alla har roligt spelar det ingen roll vilken aktivitet ni är på – den kommer att bli ett minne för livet, oavsett.

 
 
 
 
 
 
 

Copyright © 2024 Mundekullaforum – Här kan du läsa på inför din retreat