Aromaterapi för avslappning

Om du är på jakt efter en metod för att bli av med stress kan aromaterapi vara ett bra alternativ. Det är lätt hänt att man ibland blir spänd och får problem med att slappna av, både i själen och i kroppen. Symptomen kan bland annat visa sig genom spända axlar, ihållande huvudvärk, ansträngd andning och en allmän känsla av trötthet och håglöshet. Man kan prova aromaterapi, som är en terapiform som försöker få folk att slappna av genom att använda sig av eteriska oljor, särskilda andningsmetoder, välgörande bad och skonsam massage.

Ett andetag i taget

Charming little girl is smiling while doing yoga in fitness hall

Aromaterapi inriktar sig mycket mot dofter eftersom man tror att det kan påverka kroppen på ett positivt sätt. Olika oljor har skilda egenskaper och vissa kan till och med stärka immunförsvaret. Inom aromaterapi använder man sig ofta av en särskild andningsmetod, som är speciellt framtagen för att man ska kunna tillgodogöra sig dofterna på rätt sätt. Denna terapiform säger att du kan bli av med stress genom att andas rätt, vilket inte är en självklarhet för alla. Många stressade personer har problem med att de tar för grunda andetag, vilket kan få större konsekvenser är vad man först kanske tror.

Egen terapi hemma

Det finns många terapeuter i Sverige som sysslar med aromaterapi och andra former av stresshantering, men du kan även ge dig på att lösa problemet själv. I denna metod hittar man dofter i naturen, som till exempel lavendel, viol och eukalyptus. Dessa kan du köpa hem själv och på så sätt skapa en alldeles egen terapi hemma. Om du redan är bekant med aromaterapi och eftersöker nya sensationer finns nya dofter med en rabattkod nordicfeel. Prova att tillsätta behagliga dofter i olika rum i ditt hem så kanske du kommer märka att det gör skillnad för ditt humör och välmående.

 
 
 
 
 
 
 

Copyright © 2024 Mundekullaforum – Här kan du läsa på inför din retreat